GALARETKA W ŚMIETANIE

4.5 (191 ocen)

  • 45 min

Ciasto pycha. Ulubione mojego męża.

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki:

    4 szt jajka,
    1 szkl cukier,
    1 szkl mąka,
    1 łyżeczka proszek do pieczenia,
    1 szt galaretka agrestowa,
    1 szt galaretka cytrynowa,
    1 szt galaretka truskawkowa,
    0,5 l śmietana 30 %,
    3 łyzeczki cukier puder,
    3 łyżeczki żelatyna
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Galaretka w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z jajek, cukru, mąki, proszku do pieczenia pieczemy biszkopt jasny.
  • 2. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Galaretki ugotować osobno każdą w 0,5 litra wody. Najlepiej dzień wcześniej. Później pokroić w kostkę. Dodać do śmietany. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. I dodać do śmietany. Wszystko wymieszać i wyłożyć na biszkopt. Na wierzch można polać polewą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować