Galaretka truskawkowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wspaniała galaretka na letni deser

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - truskawki mrożone lub świeże: 900 mililitrów
    - cukier: 4 łyżki
    - Żelatyna: 1 sztuka
    - bita śmietana: 200 mililitrów
    - czekolada: 3 łyżki

Galaretka truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Galaretka truskawkowa 1. Truskawki rozmrożone zmiksować z cukrem, żelatynę rozpuścić w 0,5 szkl gorącej wody, dodać do truskawek, wylać do naczynia i dobrze schłodzić. Kroić na kwadraty i podawać z bitą śmietanką i czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy