Galaretka owocowa z bitą śmietaną

4.5 (168 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tak przygotowan galaretka owocowa jest dużą konkurencją dla najbardziej wyrafinowanego deseru.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - galaretka o smaku truskawkowym: 1 opakowanie
    - galaretka o smaku owoców leśnych: 1 opakowanie
    - śmietana kremówka 30%: 400 gramów
    - Żelatyna: 1 łyżeczka
    - cukier waniliowy: 4 łyżeczki
    - kandyzowana wiśnia: 12 sztuk
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Galaretka owocowa z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą galaretkę rozpuścić zgodnie z informacją na opakowaniu, zniejszając tylko ilość wody (jeśli na opakowaniu jest dodać 500 ml, to dodajemy 450 ml). Galaretki pozostawić do ostygnięcia.
  • 2. Schłodzone galaretki wlać do przygotowanych naczyń. Każde naczynie ustawić pod kątem, tak aby zastygająca galaretka była przechylona. Pozostawić w miejscu chłodnym do stężenia.
  • 3. Schłodzoną śmietanę ubić dodając cukier waniliowy i rozpuszczoną żelatynę. Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach gorącej wody.
  • galareka owocowa 4. Łączymy galaretki z bitą śmietaną. Ozdabiamy kandyzowaną wisienką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować