GALARETTO ARONIOWE

5 (199 ocen)

  • 60 min

Do ciast, deserów, lodów i do pieczywa.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 kg aronii
    1,5 kg cukru
    2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 3/4 szklanki wody
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki Przetwory Dżemy

Galaretto aroniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Aronie zmiksować na gładką masę. Obsypać cukrem i zagotować. Pogotować aż masa będzie w miarę jednolita. Zdjąć z ognia i dodać rozpuszczoną żelatynę. Zamieszać. Przekładać do małych słoiczków, zamykać i układać do góry dnem na 12 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Aronia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować