Galareta z dorsza

4.5 (165 ocen)

Co rok na wigilię lubię urozmaicać tą samą galaretkę.. i za każdym razem wygląda ona inaczej.. a smakuje tak samo :)

Składniki:

  • 2 filety z dorsza
    1 puszka groszku
    2 ugotowane marchewki
    3/4 l wywaru warzywnego
    1 słoik majonezu
    3 łyżki żelatyny
    sól
    pieprz
    sok z cytryny
    natka
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Galareta Ryba Przystawki Przekąski

Galareta z dorsza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • galareta z dorsza 1. Filety ugotować w wywarze, wyjąć, wywar połączyć z 3/4 rozpuszczonej żelatyny. Resztę żelatyny wymieszać z majonezem, wyłożyć dno i boki foremki, zastudzić.
  • galareta z dorsza 2. Ułożyć warstwami warzywa i rybę, zalać wywarem z żelatyną

    Zastudzić.. Wyjąć i udekorować .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wigilia Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować