Galareta wieprzowa z dodatkiem wołowiny

4.5 (183 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Moja wersja galarety na ostro

  • 2 godz. 30 min

Składniki:


  • 1 golonka wieprzowa
    2 nóżki wieprzowe przednie
    ogon wieprzowy
    pół kg wołowiny extra
    4 duże marchewki
    1 duża pietruszka
    średni seler
    1/2 pora - biała część
    opieczona cebula
    4 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    Liść laurowy , ziele angielskie , jałowiec , pieprz ziarnisty
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Galareta wieprzowa z dodatkiem wołowiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonkę , nóżki , ogon dokładnie umyłem ,włożyłem do garnka ,zalałem zimną wodą. Zagotowałem ,zebrałem szumowiny. Dodałem wołowinę. Gotowałem na wolnym ogniu , po około 2 godzinach dodałem warzywa wcześniej umyte i obrane .Całe wrzuciłem do gotującego się mięsa. Dodałem czosnek i wszystkie przyprawy ,gotowałem na wolnym ,aż mięso odchodziło od kości. Następnie mięso i warzywa wyjąłem z wywaru. Powstały bulion przesączyłem przez gęste sito. Doprawiłem solą i pieprzem.
    Mięso po ostygnięciu ,rozdrobniłem na małe kawałki. Marchew pokroiłem w krążki. Wyporcjowałem marchew i mięso do pojemników , dodałem ;listki natki , zalałem powstałym bulionem. Odstawiłem w chłodne miejsce do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować