Galareta wieprzowa

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Idealna przystawka

  • 3 godz.

Składniki:

  • 4.Nóżki wieprzowe
    1.Golonka
    2.Łyżeczki żelatyny
    3.Marchewki
    3.Pietruszki
    Por,
    Pieprz,sól
    2.Kostki wołowe

Galareta wieprzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nóżki i golonkę umyć i wrzucić do garnka zalać wodą tak aby je przykryło,dodać marchewkę,pietruszkę i pora i zagotować .Następnie dodać kostki wołowe i doprawić według uznania.Całość gotować ok.3 godziny po czym wywar przecedzić przez sito i dodać żelatynę (NIE GOTOWAĆ) .przestudzoną galaretę rozlać i pozostawić do zastygnięcia.

Porady

Najlepiej podawać z niewielką ilością octu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy