Galareta "Świnka"

4.5 (153 ocen)

  • 30 min

Pomysł na świnkę podpatrzyłam na urodzinach:)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 golonko wp
    3 nóżki wp
    4 liście laurowe
    5 kulek ziela angielskiego
    1 cebula
    1 marchewka
    sól, pieprz, ocet
    plastikowa butelka
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Galareta "świnka" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonko i nóżki oczyścić i umyć zalać zimną wodą dodać przyprawy i jarzyny gotować 3 godziny na wolnym ogniu. Ugotowane mięso obrać z kości zmielić lub pokroić wywar przecedzić doprawić do smaku przestudzić. Plastikową butelkę przekroić wzdłuż na większą połowę mięso poukładać do butelki i zalać ostudzonym wywarem zostawić do zastygnięcia wyjąć z butelki i przyozdobić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować