Galareta pig

0 (0 ocen)

  • 7 godz.

Galaretę robię często.Zazwyczaj część wywaru przelewam w słoiki i zostawiam w lodówce.dzięki temu mam na dłużej i w każdej chwili mój mąż może ją skosztować ;)

  • 7 godz.

Składniki:

  • 2 golonki
    3 nóżki wieprzowe
    marchew,pietruszkę
    kukurydzę,
    liśc laurowy,ziele angielskie
    sól,pieprz,majeranek

Galareta pig - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ściągamy szumowiny. 1. PRZYGOTOWANIE
    Umyte nóżki i golonki włożyć do garnka.Zalać wodą (tak by przykrywała wieprzowinę).Gdy szumowiny wypłyną na wierzch zbierać za każdym razem,aż do momentu gotowania.
    Następnie dodać marchew i pietruszkę pokrojona w słupki,a także kukurydze i przyprawy. Gotować na małym ogniu.
    Gdy mięso odejdzie od kości,wyciągnąć i oddzielić je od skóry.
    Rozdrobnić i przełożyć do miseczek.
    Ugotowane miękkie warzywa i wywar przelać do salaterek i odstawić do wystygnięcia.A następnie do lodówki na kilka godzin.

Porady

Nieraz dodaję groszek lub pół jajka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy