Galareta drobiowa

0 (0 ocen)

Coś dla miłośników mięsnych galaret. Ta wersja jest lekka i bez tłuszczu

Składniki:

  • ok 1,5 kg kurczaka
    4 marchewki
    2 pietruszki
    1/2 selera
    natka zielonej pietruszki
    liść laurowy
    2 ziela angielskie
    sól, pieprz do smaku
    żelatyna

Galareta drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować rosół.
    Wyjąć kurczaka i ostudzić. Oddzielić mięso od kości.
    Pokroić w drobne kawałki
  • 2. Marchew z rosołu pokroić w pół plasterki, a natkę pietruszki posiekać
  • 3. Rosół przecedzić. Doprowadzić do wrzenia.
    Dodać żelatyny według instrukcji na opakowaniu
  • 4. Do miseczek ponakładać posiekaną natkę, marchewkę oraz pokrojone mięso.
    Pozalewać przestudzonym wywarem. Odstawić do stężenia

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy