Galantyna z kurczaka

4.5 (200 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Jest to prostsza wersja galantyny bo mięso na kurczaku zostawiamy!!!To danie można podać na niedzielny obiad,ale także na przyjęcie.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    Cały kurczak
    szpinak
    czosnek
    chleb
    ser żółty
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Galantyna z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Galantyna z kurczaka 1. Przygotowujemy nadzienie:
    Szpinak smażymy z dodatkiem czosnku i pieprzu na oleju następnie czekając aż ostygnie luzyjemy kurczaka (Rozcinając kurczaka między piersiami, pozbywamy się z niego kości ).Na przygotowanego kurczaka nakładamy najpierw szpinak, solimy,następnie pokrojony w kostkę chleb i na końcu utarty ser.
    Na koniec całość związujemy ,solimy,dodajemy pieprz i smażymy na patelni ,przewracając co jakiś czas.
    Jak skórka się przyrumieni pieczemy w 180 st C. ok 1/2 godz

Porady

Po rozkrojeniu kurczaka między pirsiami zacznij luzowanie kurczaka od odzielenia piersi tak aby pozostały razem ze skóra z grzbietu(robimy to nożem). Zostanie Ci tylko odzieleni reszty korpusu tak aby nie uszkodzić skóry gzbiertu kurczaka. Wytybuj także nogi kurczaka i włóż do niego nadzienie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować