Galantyna z kurczaka

4.5 (190 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Jest pracochłonna, ale za to bardzo smaczna

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:


  • - udka z kurczaka: 3 sztuki
    - jajka: 2 sztuki
    - kaszy manny: 2 łyżki
    - Czosnek granulowany: 1 łyżeczka
    - kurczak: 2 kilogramy
    - majeranek: 1 łyżka
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - przyprawa do kurczaka: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Galantyna z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Galantyna z kurczaka 1. Skórę z kurczaka nacinamy wzdłuż, zaczynając od piersi. Następnie usuwami kości ze środka. Skórę i mięso z kurczaka, dobrze obsypujemy przyprawą do kurczaka, odstawiamy na 10 godzin
  • Galantyna z kurczaka 2. FARSZ
    Kości oddzielamy od udek, mielimy udka w maszynce, dodajemy do masy jajka, majeranek, czosnek, paprykę, sól i pieprz, oraz kasze manną, dokładnie mieszamy
  • Galantyna z kurczaka 3. Następnie tak przygotowane mięso ściśle rolujemy i wkładamy do siatki do pieczenia.
  • Galantyna z kurczaka 4. włożyć galantynę do rękawa. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Do nagrzanego piekarnika włożyć galantynę na 65 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować