Galantyna drobiowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Galantynki z kurczaka są lżejsze niż z nóżek. Szybciej się je robi. Mój świeżo poślubiony małżonek bardzo je lubi.

Składniki:

  • ● 2 kostki bulionu oliwa z oliwek Knorra
    ● 1/2 puszki kukurydzy
    ● 2 opakowania mrożonki „Bukiet warzyw” (bez ziemniaków)
    ● 4 udka
    ● 1 porcja żelatyny
    ● sól, pieprz

Galantyna drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy wywar z udek,
    by zostało ok. 2,5 litra wody.
    Udka studzimy, kroimy
    w kawałki. W wywarze gotujemy
    warzywa według czasu
    podanego na opakowaniu
    wraz z kukurydzą. Do
    warzyw dodajemy pokrojone
    mięso, kostki oliwy z oliwek,
    doprawiamy.
  • 2. Przygotowujemy żelatynę
    (proporcja żelatyny adekwatnie
    do ilości wywaru),
    dodajemy do wywaru, studzimy,
    nalewamy do miseczek,
    wstawiamy do lodówki,
    aż się zetnie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2008

Komentarze

Podobne przepisy