Fusilli z pesto i suszonymi pomidorami

5 (162 ocen)

  • 15 min

Wszelkie makarony to najprostsze i najszybsze do przyrządzenia obiady. Wystarczy ugotować makaron i w tym czasie przyrządzić sos i obiad gotowy jest w kilka minut. Polecam taki makaron z włoską nutką.

  • 15 min

Składniki:


  • fusilli (makaron świderki) 260g,
    pesto 110g,
    serek mascarpone 80g,
    5 suszonych pomidorów,
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pesto

Fusilli z pesto i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron świderki gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. W tym czasie rozgrzewamy patelnię. Nie jest nam potrzebny olej, bo pesto ma w sobie dużo oleju. Na patelnię wykładamy pesto i mascarpone. Smażymy wszystko na wolnym ogniu ciągle mieszając aż do połączenia składników. Następnie dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory. Sos doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem do smaku. Kolejno dodajemy makaron i dokładnie mieszamy tak, aby sos pokrył makaron. Od razu podajemy. Życzę smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Makaron świderki (fusilli) Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować