fusilli con spinaci

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

prawdziwe włoskie delicje

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pełnoziarnisty makaron fusilli: 150 gramów
    - świeży szpinak: 100 gramów
    - orzechy włoskie (bez łupin): 50 gramów
    - parmezan (starty): 3 łyżki
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - ząbek czosnku: 1 sztuka
    - pieprz: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fusilli con spinaci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie.
  • 2. Szpinak umyć, wrzucić do blendera, czosnek sprasować praską, dodać resztę składników i miksować, aż powstanie pesto.
  • 3. Wymieszać z makaronem i zostawić danie na parę minut, żeby się "przegryzło". Podawać posypane parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować