Fusilli al torchio w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Aromatyczne danie kuchni włoskiej

  • 60 min

Składniki:

  • 300 g makaronu Fusilli al torchio (lub innego :))
    250 g zmielonej łopatki wieprzowej
    100 g świeżego szpinaku
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 niedużej cukinii
    2 cebule
    4 ząbki czosnku
    1 mały słoiczek przecieru
    sól, pieprz
    słodka papryka
    zioła prowansalskie

Fusilli al torchio w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami.
    Cebulę pokroić i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać mięso. Kiedy się usmaży dodać umyty szpinak, pokrojoną w kostkę paprykę i startą na tarce cukinię. Smażyć 10-15 minut.
  • 2. Przecier rozmieszać z 2 szklankami gorącej wody i wlać do mięsa. Zagotować, przyprawić. Gotować jeszcze 5 minut. Makaron zalać sosem i wymieszać.
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy