Fuga

4.5 (173 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

ciasto pochodzi z lat dzieciństwa

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka: 4 szklanki
    - margaryna: 1 sztuka
    - jajka świeże: 5 sztuk
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - kakao: 1 łyżka
    - budyn mailnowy: 1 sztuka
    - cukier: 1 szklanka
    - powidła śliwkowe: 1 opakowanie
    - śmietana: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery

Fuga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • fuga 1.
    Mąkę przesiać, dodać margarynę, posiekać nożem. Dodać żółtka, 2/3 szkl cukru i przesiać proszek do pieczenia, zarobić ciasto, podzielić na 2 części. .
    Do jednej z mniejszych dodać kakao. Większą część rozłożyć na blaszce, posmarować powidłami, wierzch przykryć ciemnym ciastem starym na tarce o dużych oczkach.



  • 2. Białka ubić z cukrem, dodać budyń malinowy i lekko wymieszać, wyłożyć na ciemne ciasto. Ciasto piec około 30 minut w 180stopniach następnie zmniejszyć temperaturę piekarnika na 160 stopni. na ciasto wyłożyć pianę i piec około 30 minut uważając by piany nie spalić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować