Frytki z piekarnika

0 (0 ocen)

  • 60 min

Złociste i chrupiące frytki. Według mnie lepiej smakują niż tradycyjne.

  • 60 min

Składniki:

  • 1kg ziemniaków
    2 łyżki oleju
    Sól

Frytki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w słupki. Do miski wlewamy olej oraz dodajemy sól - ilość według uznania. Następnie do miski przekładamy ziemniaki i dokładnie mieszamy je za pomocą łyżki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy na nią frytki i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200C na ok. 40 minut.
    W piekarniku ustawić funkcję góra dół.

Porady

Do frytek można również dodać innych przypraw np słodkiej papryki lub przyprawy do ziemniaków, natomiast ja wole tradycyjnie z solą:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy