Frykadelki, czyli kotlety mielone.

5 (146 ocen)

  • 10 min

Kotleciki idealne do obiadu, świetnie smakują z ziemniaczkami i kapustą, ale i z makaronem.

  • 10 min

Składniki:

  • pół kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
    2 cebule
    ząbek czosnku
    jajko
    pół szklanki bułki tartej
    sól, pieprz ziołowy, pieprz naturalny
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Frykadelki, czyli kotlety mielone. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kosteczkę.
    Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do mięsa razem z cebulą.
    Dodać jajko i wsypać bułkę tartą.
    Doprawić solą i pieprzem.
    Zagnieść, wymieszać.
    Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować