Frużelina z czerwonej porzeczki

4.5 (155 ocen)

  • Dla 1 osoby

Wspaniały dodatek do ciast, deserów, lodów.

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1/2 l soku z czerwonej porzeczki
    3/4 kg czerwonej porzeczki
    1/2 opakowania żelfiksu 3:1
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Frużelina z czerwonej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sok wlać do garnka, dodać porzeczkę. Dosłodzić do smaku i wymieszać z żelfixem.
    Doprowadzić do wrzenia i pogotować jeszcze 3 minuty. Przełożyć do słoików. Mocno dokręcić wieczko. Pozostawić do góry dnem do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.47 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie
galaretka z porzeczki

To może cię zainteresować