Frużelina truskawkowa

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Doskonała domowa frużelina z świeżych truskawek, pokochałam ją od pierwszej łyżeczki. Idealna do deserów, ciast a nawet do wyjadania prosto ze słoiczka.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g truskawek świeżych lub mrożonych
    łyżka cukru trzcinowego
    3/4 łyżeczki mąki ziemniaczanej
    3 łyżki wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Przetwory

Frużelina truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • truskawki 1. Truskawki oczyścić a następnie pokroić w kostkę, postawić na ogniu i dodać cukier. Truskawki gotować na małym ogniu. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z wodą i dodać do gotujących się truskawek. Chwilkę pogotować aż frużelina osiągnie konsystencję kisielu. Ściągnąć z kuchenki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki Fruzelina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować