Frittata ze szparagami i cukinią

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybka i prosta frittata z cukinią i szparagami. U mnie w wersji obiadowej bo ja więcej do szczęścia nie potrzebuje.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 jajek
    1 cukinia mała
    15 szparagów zielonych
    sól ziołowa
    pieprz
    1/2 łyżeczka czubrycy zielonej
    1 łyżeczka masła klarowanego
    1/3 pęczka koperku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Frittata ze szparagami i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię ścieram na race jarzynowej. Szparagi myję kroję na kawałki i gotuję w osolonej wodzie aldente około 3 minuty. Jajka ubijam zrobiłam to mikserem, dodaję sól, pieprz, czubrycę startą cukinię, szparagi, pokrojony koperek, mieszam. Na patelni rozpuszczam masło, wylewam masę jajeczną i wstawiam do piekarnika temp 170 stopni na 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Jajka Koper Szparagi

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować