Frittata z pomidorkami, oliwkami i serem

0 (0 ocen)

  • 15 min

O potencjale frittaty stanowią dodatki, których wybór jest przeogromny. Dziś coś dla miłośników włoskich klimatów - oliwki, pomidorki, bazylia. Idealna propozycja na śniadanie i lunch.

  • 15 min

Składniki:

  • 3 jaja
    1 łyżeczka masła
    7 oliwek
    7 pomidorków koktajlowych
    2 łyżki startego sera (mozzarella brzmi świetnie, ja użyłam radamera)
    bazylia
    sól
    pieprz

Frittata z pomidorkami, oliwkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidorki i oliwki poprzekrawać na pół. Na patelni rozgrzać łyżkę masła. W misce rozbełtać jajka. Na patelnię wlać jaja, poukładać na nich oliwki i pomidorki. Wszystko doprawić solą i pieprzem, posypać startym serem, bazylią, i przykryć pokrywką. Po chwili zmniejszyć moc grzania na minimalną i poczekać, aż ser się rozpuści. Polecam !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy