Frittata z leśnymi grzybami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sezonowy omlet z grzybami prosto z lasu.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - jajka: 5 sztuk
    - jogurt naturalny: 2 łyżki
    - grzyby leśne: 20 dekagramów
    - cukinia mała: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - pietruszka: 1 pęczek
    - parmezan starty: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Frittata z leśnymi grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby czyścimy, płuczemy i kroimy na małe kawałki. Cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w talarki, czosnek w plasterki i dusimy razem z grzybami i cukinią na oliwie około 10 min.
  • 2. W misce ubijamy jajka, do których dodajemy starty parmezan, na koniec jogurt, sól, pieprz i wlewamy na patelnię do usmażonych warzyw. Przykrywamy pokrywką i dusimy około 7-10 min na małym ogniu. Na koniec posypujemy potrawę świeżą pietruszką i startym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować