Frittata z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki wyszorować i wraz z cukinią pokroić w kostkę 1 x 1 cm.
Cebulę pokroić w plastry, (0,5 cm),potem w ćwiartki. Na rozgrzanym oleju, w dużej,głębokiej patelni podsmażyć ziemniaki. Zostawić na małym ogniu pod przykryciem, potrząsając od czasu do czasu patelnią (by się nie przypaliły). Dodać cebulę i mieszać, żeby usmażyło się z każdej strony. Potem dodać cukinię i jeszcze chwilę smażyć, mieszając. Doprawić.
Jajka rozbełtać, doprawić solą i pieprzem i wylać na warzywa. Wszystko ze sobą połączyć (na wolnym ogniu). Patelnię wstawić do nagrzanego piekarnika na około 10 minut (aż wierzch się zetnie). Kroić z trójkąty.
Porady
Świetnie smakuje polana keczupem, na ciepło i na zimno.
Komentarze