Frijoles Refritos Negros

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pasta z czarnej fasoli, charakterystyczny akcent kuchni meksykańskiej. Prosta receptura, jako przystawka np. do kolacji wigilijnej w stylu fusion, albo do domowej kolacji po meksykańsku.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - czarna fasola z puszki lub uprzednio namoczona i ugotowana: 2 szklanki
    - oliwa z oliwek: 4 łyżki
    - cebula: 1 sztuka
    - sól i świeżo mielony pieprz: 1 łyżeczka

Frijoles refritos negros - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę zmiksować blenderem na pastę. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić i zrumienić cebulę drobno posiekaną. Chwilę przesmażyć fasolę, doprawić solą i na dość pikantnie czarnym pieprzem. Gotowe!

Komentarze

Podobne przepisy