Francuskie świderki z kiełbaską

4.5 (141 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo łatwa i szybka przekąska, która idealnie sprawdzi się dla niespodziewanych gości.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    około 15 kabanosów lub cienkich kiełbasek
    pesto pomidorowe
    ostra papryka
    jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Francuskie świderki z kiełbaską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy cienko pomidorowym pesto i kroimy wzdłuż krótszego boku na cienkie paski. Zawijamy kiełbaski w ciasto tworząc świderki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, łączeniem do dołu. Całość smarujemy rozkłóconym jajkiem. i posypujemy makiem oraz ostrą papryką. Pieczemy około 15 minut w 220 stopniach C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Kabanosy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować