Francuskie śniadanie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W wolnych chwilach testuję przepisy kuchni świata.

Składniki:

  • Naleśniki:
    ●1/2 szkl. mąki
    ● 1/2 szkl. wody lub wody z mlekiem
    ● szczypta soli
    ● jajko
    ● olej.
    Nadzienie:
    ●twarogowy serek śmietankowy
    ● łyżka śmietany
    ● ząbek czosnku
    ● 5 dag małych liści szpinaku
    ● kilka plastrów wędzonego łososia
    ● sok z cytryny
    ● garść posiekanych orzechów nerkowca.
    Sałatka:
    ●pomidor
    ● sos winegret: łyżka soku z cytryny, 3 łyżki oliwy, 1/2 łyżki płynnego miodu, 1/2 posiekanego ząbka czosnku, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Naleśniki

Francuskie śniadanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki: składniki miksujemy i odstawiamy na 20 minut.
    Następnie smażymy naleśniki. Studzimy.
  • 2. Nadzienie: czosnek rozdrabniamy i mieszamy ze śmietaną
    i serkiem (łyżkę odkładamy). Smarujemy naleśniki.
    1/2 liści szpinaku rozkładamy na serku, przykrywamy plastrami
    łososia. Skrapiamy sokiem i posypujemy 1/2 prażonych
    orzechów. Naleśniki ciasno zwijamy. Kroimy ukośnie
    w kawałki. Układamy na liściach
    szpinaku.
  • 3. Resztę szpinaku mieszamy
    z pokrojonym w kostkę
    pomidorem i orzechami. Dodajemy
    serek. Składniki sosu
    mieszamy. Polewamy sałatkę.
    Podajemy z naleśnikami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować