Francuskie ślimaczki z parówką

4.49 (176 ocen)

  • 40 min

Szybka przekąska z ciasta francuskiego :)

  • 40 min

Składniki:

  • Na 12 ślimaczków:
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    3 parówki delikatesowe
    3 łyżki śmietany 18%
    1 jajko
    1 łyżka suszonego koperku
    1 łyżeczka suszonej bazylii
    1 łyżeczka curry

    Do dekoracji:
    Koper , ogórek , rzodkiewka
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Francuskie ślimaczki z parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Ciasto francuskie przekrawamy na 12 paseczków.
    Smarujemy śmietaną.
  • ciasto z parówkami 2. Parówki kroimy na ukos w plasterki , układamy na każdym paseczku ciasta po 4 kawałki.
  • ślimaczki przed pieczeniem 3. Zawijamy ślimaczki.
    Układamy na blaszkę.
    Jajko bełtamy z przyprawami-polewamy wierzch każdego ślimaczka.
  • śliamczki 4. Pieczemy ok 30 min w 180 st.
    Podajemy ozdobione świeżymi warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować