Francuskie ślimaczki z cynamonem

5 (186 ocen)

  • 8 min

Ciasteczka robię na szybko kiedy odwiedzą mnie niespodziewani goście.

  • 8 min

Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego
    1 łyżka roztopionego masła
    3 łyżki cukru brązowego (lub białego)
    1 kopiasta łyżeczka cynamonu
    1 łyżeczka przyprawy do pierników (niekoniecznie)
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery

Francuskie ślimaczki z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier wymieszać z cynamonem i przyprawą do piernika
  • 2. Płat ciasta wysmarować roztopionym masłem,po czym cukier z przyprawami rozłożyć równomiernie na całym cieście.
    Następnie zwinąć w ciasny rulonik,zaczynając od dłuższego brzegu,po czym kroić na 1 cm plasterki.
  • Francuskie ślimaczki z cynamonem 3. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
    Piec ok.15-20 min w temp. 180 stopni
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować