Francuskie serniczki

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

smaczne

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 rolka ciasta francuskiego
    Kostka sera białego
    1 żółtko do sera+ 1 żółtko do smarowania ciasta
    Cukier puder/do smaku/
    1 cukier waniliowy
    1 łyżka smietany
    Mak lub cukier brązowy do posypania ciastek

Francuskie serniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać żółtko ze smietaną.
    Ser rozetrzeć z żółtkiem, cukrem waniliowym i cukrem pudrem na papkę.
    Ciasto francuskie pokroić na prostokąty i nakładać ser. Złożyć w trójkąt lub pakieciki prostokątne dociskając widelcem. Wierzch smarować żółtkiem ze smietaną i oprószyć cukrem brązowym lub makiem, ja oprószyłam je makiem, lecz myślę, że cukier tu bardziej pasuje

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy