FRANCUSKIE SERDUSZKA Z CUKREM

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ekspresowe, domowe ciasteczka francuskie.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • -1i2/3 szklanki mąki
    -250g masła
    -5 łyżek śmietany 12%
    -1 żółtko
    -1 białko do posmarowania
    -32g cukru waniliowego
    -cukier do posypania

Francuskie serduszka z cukrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zagnieść. Ciasto jest bardzo miękkie. Schłodzić je minimum przez godzinę w lodówce. Rozwałkować na grubość 3 mm i wycinać ciasteczka za pomocą foremki. Posmarować białkiem i posypać cukrem. Piec na blasze wyłożonej papierem do wypieków w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na termo obiegu ok. 15-20 min aż będą lekko rumiane.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy