Francuskie serduszka Renaty

0 (0 ocen)

Serduszka są bardzo dobre w smaku. Farsz może być dowolny.

Składniki:

  • 1 rulon ciasta francuskiego
    3 jabłka
    1 łyżeczka cynamonu
    2 łyżki cukru kryształu
    czarny sezam
    żurawina suszona

Francuskie serduszka renaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0jk9oil 1. Wylepić foremki silikonowe w kształcie serduszka ciastem francuskim.
  • image-1rjf9wt 2. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać cynamon, żurawinę suszoną oraz cukier i dokładnie wymieszać.
  • image-1cylvoa 3. Napełnić farszem jabłkowym serduszka silikonowe.
  • image-02heh75 4. Wyciąć radełkiem paski z ciasta francuskiego i nałożyć na serduszka, posypać czarnym sezamem.
  • image-05ddhbn 5. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 15-20 minut.
  • image-0jye47g 6. Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy