Francuskie sakiewki z camembertem i żurawiną

4.48 (183 ocen)

  • 30 min

Francuskie sakiewki z camembertem i żurawiną bardzo smaczne:) Dawno nie jadłam tak pysznej przekąski, serdecznie polecam. Podawane na ciepło są rewelacyjne:)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowania ciasta francuskiego
    1 opakowanie sera camembert naturalnego
    dżem żurawinowy
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.48 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Francuskie sakiewki z camembertem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto francuskie 1. Płat ciasta francuskiego dzielimy na 6 równych części.
  • ser 2. Ser camembert też dzielimy na 6 części.
  • pieczemy 3. Na środek każdej części ciasta nakładamy kawałek sera i po łyżce dżemu żurawinowego. Zawijamy boki ciasta do góry, tworząc kształt sakiewki. Smarujemy rozkłóconym jajkiem i pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 200 stopniach C.
  • Francuskie sakiewki 4. smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować