Francuskie ruloniki Jeremiego

4.5 (199 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

z gęstym nadzieniem bakaliowym, w którym nie brakuje orzechów, migdałów, rodzynek, suszonych śliwek i fig. Dzieci lubią szybki efekt - te ciastka robiliśmy 5 minut. 20 minut w piekarniku i gotowe!

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie (gotowe): 1 sztuka
    - bakalie (mieszanka orzechów, rodzynek, suszone śliwki, figi, migdały): 1 szklanka
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Francuskie ruloniki jeremiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakalie miksujemy blenderem na drobne cząstki lub gęstą masę.
  • 2. Arkusz ciasta tniemy na 10 równych kawałków, nakładamy na każdy nadzienie i zwijamy w rulonik. Dokładnie zalepiamy brzegi i nacinamy z góry.
  • 3. Pieczemy w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez 20-25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować