Francuskie rożki z twarożkiem

0 (0 ocen)

Szybkie i proste w przygotowaniu przekąski z ciasta francuskiego, z wartościowym twarogiem. Można przygotować je na piknik lub podwieczorek

Składniki:


  • 1 płat ciasta francuskiego
    farsz:
    250 g twarogu
    1 żółtko
    2 łyżki cukru
    na wierzch:
    1 białko
    1-2 łyżki cukru

Francuskie rożki z twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Ciasto francuskie pokroić na 6 dużych kwadratów. W jednym rogu zrobić 2-3 nacięcia.

    Twaróg przełożyć do miski, dodać cukier i żółtko, dokładnie wymieszać.

    Farsz nakładać na połowę ciasta, przykryć naciętym rogiem, zlepić.

    Roztrzepanym białkiem posmarować wierzch ciasta, posypać cukrem.

    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 20-25 minut.


Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy