Francuskie rożki z serem, szynką i ogórkiem kiszonym

4.99 (147 ocen)

  • 15 min

Dodanie ogórka kiszonego sprawia, że rożki nabierają zupełnie innego wymiaru smaku … Szczerze polecam!

  • 15 min

Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego
    8 plastrów szynki
    8 plastrów sera żółtego
    16 plasterków ogórka kiszonego
    Jajko z odrobiną wody do posmarowania rożków
Wystaw ocenę:

4.99 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Zapiekanki Przystawki Szynki

Francuskie rożki z serem, szynką i ogórkiem kiszonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rożki nakłute widelcem i posmarowane jejkiem 1. Piekarnik nagrzać do 220°C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Jajko rozbełtać z łyżką wody.
    Ciasto pokroić na 8 części. Na każdej części położyć plaster sera, szynki i dwa plasterki ogórka kiszonego. Tak przygotowane kawałki ciasta składać na pół po przekątnej i dobrze skleić. Każdy rożek nakłuć widelcem w dwóch miejscach. Posmarować jajkiem u góry i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 10-12 minut.

Porady

Resztę jajka szczelnie przykryć folią, włożyć do lodówki i zużyć w przeciągu dwóch dni np. do jajecznicy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Sery Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować