Francuskie rogaliki z budyniem czekoladowo – kawowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Goszczą u mnie na każdym przyjęciu!

  • 30 min

Składniki:

  • 2 paczki ciasta francuskiego
    0,5 l mleka
    2 budynie czekoladowe bez cukru
    6 łyżek cukru
    3 łyżki kawy parzonej sypkiej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Francuskie rogaliki z budyniem czekoladowo – kawowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 szklankę mleka zagotować z cukrem i kawą, w pozostałym mleku rozmieszać budynie i wlać do gotującego się mleka. Gotować razem ok. 1 minuty cały czas mieszając. Zdjąć z ognia, wystudzić. Ciasto francuskie pokroić na trójkąty, budyń układać wzdłuż boku znajdującego się naprzeciwko wierzchołka. Zwinąć w rogalik. Gotowe rogaliki układać na siatce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Piec do momentu zrumienienia się ciasta ok. 15 minut w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować