Francuskie poduszki.

2 (1 ocen)

  • 45 min

Pyszna przekąska na karnawałową zabawę.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego
    200 gr szynki
    150 gr żółtego sera
    100 gr sera pleśniowego
    2-3 łyżki śmietany
    1 jajko
    sól, pieprz, kminek
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Francuskie poduszki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Francuskie poduszki 1. Szynkę, ser żółty, ser pleśniowy pokrój w kostkę dodaj śmietanę i przypraw do smaku. Ciasto francuskie lekko rozwałkuj potnij na 8-centymetrowe kwadraty możesz tez wycinać kółka. Na każdy kawałek nakładaj porcje farszu zlep boki posmaruj poduszkę rozmąconym jajkiem z odrobiną wody i posyp kminkiem może to być też sezam. Wstaw do nagrzanego piekarnika 210 st na 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować