Francuskie pierożki z fetą i oliwkami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

fajny pomysł na kolację lub przystawkę

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie: 2 sztuki
    - oliwki: 25 sztuk
    - kukurydza: 1 puszka
    - pomidory suszone w zalewie słoiczek: 1 sztuka
    - ser feta, opakowanie: 1 sztuka
    - zioła prowansalskie: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Francuskie pierożki z fetą i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie gotowe rozłożyć, wykrawać kółka. Smarować serem lub go rozkruszyć-w zależności od sera jaki mamy. Na to kroimy po 1 oliwce,kilka kawałków pomidorów,kukurydzę.Posypujemy ziołami i składamy jak pierożki. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Można też tylko składać na pół, wtedy będą otwarte po upieczeniu.Pycha!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować