Francuskie paszteciki serowo - cebulowe

0 (0 ocen)

Szybka i smaczna przekąska dla niezapowiedzianych gości.

Składniki:

  • Składniki na 12 sztuk:

    1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 duża cebula (biała lub czerwona)
    150 g sera żółtego
    sól, pieprz
    1 żółtko

Francuskie paszteciki serowo - cebulowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę bardzo drobno posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Przestudzoną wymieszać z startym żółtym serem, przyprawić solą i pieprzem.
  • 2. Ciasto francuskie podzielić na 12 równych kwadratów. Na każdym położyć łyżeczkę farszu, zlepiać w trójkątne paszteciki, brzegi dociskając widelcem. Każdy pasztecik posmarować z wierzchu żółtkiem. Piec ok. 15-20 minut w 200 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy