FRANCUSKIE PALUCHY Z WARZYWAMI

0 (0 ocen)

szybka przekąska bez mięsa

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego
    Nadzienie: 15 dag pieczarek, kawałek papryki czerwonej, 4 różyczki brokuła , 2 łyżki kukurydzy konserwowej , 5 fasolek szparagowych , 3 łyżki sera żółtego
    sól, pieprz, majonez , białko, mak

Francuskie paluchy z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki gotujemy, następnie kroimy na małe kawałki. Brokuła parzymy aby zmiękł. Fasolkę obgotowujemy. Wszystkie warzywa kroimy na małe kawałki. Następnie mieszamy z pieczarkami, doprawiamy, dodajemy starty na tarce ser oraz majonez. Ciasto francuskie kroimy na równej wielkości kwadraty. Układamy na nich farsz, zalepiamy, smarujemy białkiem, posypujemy makiem. Pieczemy 20 min. w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy