Francuskie mini tarty pieczarkowo-porowe

4.5 (185 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

pyszna wegetariańska przekąska

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego,
    5 pieczarek,
    pół pora,
    1 jajko,
    1 trójkącik sera topionego,
    50 g sera feta,
    2 plastry sera żółtego,
    3 łyżki śmietany 18%,
    sól, pieprz, bazylia,
    3 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Francuskie mini tarty pieczarkowo-porowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Pieczarki obieramy, kroimy w półplasterki. Podsmażamy na maśle, dodajemy pora pokrojonego w półplasterki, dusimy do miękkości, doprawiamy solą i pieprzem. Serek topiony mieszamy ze śmietaną i jajkiem. Dodajemy pokrojoną fetę oraz pieczarki i pora, całość doprawiamy bazylią.
  • ciasto 2. Z ciasta wycinamy koła, wylepiamy foremki ciastem, podpiekamy 5 min. w 180 stopniach. Następnie układamy farsz a na wierzchu kawałki sera żółtego. Zapiekamy jeszcze ok. 20 min. w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Por Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PRZEPIS DNIA Środa 19.11.2014r. http://www.przyslijprzepis.pl/forum/topic/guid/1997482?page=239

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować