Francuskie łódeczki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Są pyszne. To oryginalne wykorzystanie mielonego mięsa.Bardzo szybko się je robi a moja rodzina za nimi przepada.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 płaty ciasta francuskiego
    500g mięsa mielonego
    papryka
    cebulka
    sól,pieprz
    ser żółty
    żóltko

Francuskie łódeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone oraz cebule usmażyć na niewielkiej ilości oliwy. Doprawić.
    Paprykę pokroić w kosteczkę i dodać do mięsa z cebulką.
  • 2. Rozłożyć plastry francuskiego ciasta. Po środku ułożyć farsz z mięsa a końcówki posmarować żóltkiem. Zlepić ze sobą rogi tej samej strony tak aby powstała łóżeczka. Posypać startym serem.
  • 3. Piec 20-25 min w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy