Francuskie kwiatuszki z czarną porzeczką i sezamem

0 (0 ocen)

Smaczne i bardzo szybkie do zrobienia ciasteczka. Dodatki można wybierać według własnego gustu.

Składniki:

  • 1 rulon ciasta francuskiego
    1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki
    1 jajko
    2 łyżki czarnego sezamu

Francuskie kwiatuszki z czarną porzeczką i sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0qmriit 1. Wyciąć foremką z ciasta francuskiego kwiatuszki.
  • image-18m5mx5 2. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • image-090ue09 3. Każdy kwiatuszek posmarować roztrzepanym jajkiem, a na to nałożyć łyżeczkę dżemu z czarnej porzeczki.
  • image-1eo91ib 4. Wyciąć radełkiem paski z ciasta francuskiego i ułożyć kratkę na każdym ciastku.
  • image-13wpifp 5. Wierzch każdego ciastka znowu posmarować roztrzepanym jajkiem.
  • image-1emex3n 6. Posypać czarnym sezamem.
  • image-1oh2r0h 7. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez około 15 minut.
  • image-0vw3dpw 8. Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy