Francuskie krokieciki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ten przepis nie jest pracochłonny i nie wymaga dużej ilości czasu na przygotowanie. Krokieciki można podawać razem z barszczem. Są dobre na ciepło jak i na zimno.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
    pół ugotowanego kurczaka,
    1/2 kg pieczarek,
    łyżka oleju do smażenia pieczarek,
    2 jajka,
    sól,
    pieprz.

Francuskie krokieciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso ugotowanego kurczaka kroimy, oddzielamy od kości i skór. Mielimy przez maszynkę. Pieczarki myjemy, obieramy, lekko podsmażamy i mielimy. Składniki łączymy, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy jedno jajko i mieszamy. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy z niego ok.5 cm kwadraty. Nakładamy farsz, brzegi sklejamy roztrzepanym jajkiem. Wierzch ciasta nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika na 160stopni na czas 10-15min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy