Ten przepis nie jest pracochłonny i nie wymaga dużej ilości czasu na przygotowanie. Krokieciki można podawać razem z barszczem. Są dobre na ciepło jak i na zimno.
15 min
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego,
pół ugotowanego kurczaka,
1/2 kg pieczarek,
łyżka oleju do smażenia pieczarek,
2 jajka,
sól,
pieprz.
Francuskie krokieciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso ugotowanego kurczaka kroimy, oddzielamy od kości i skór. Mielimy przez maszynkę. Pieczarki myjemy, obieramy, lekko podsmażamy i mielimy. Składniki łączymy, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy jedno jajko i mieszamy. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy z niego ok.5 cm kwadraty. Nakładamy farsz, brzegi sklejamy roztrzepanym jajkiem. Wierzch ciasta nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika na 160stopni na czas 10-15min.
Komentarze