Francuskie koszyczki z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie owoce umyć, osuszyć i obrać. Z nektaryn wyjąć pestkę, a z jabłek i gruszek wyciąć gniazda nasienne. Pokroić owoce w średnią kostkę. Przełożyć do miski, dodać cukier i wymieszać.
2.Biszkopty rozkruszyć wałkiem lub blenderem. Ciasto pokroić na 8 kawałków. Do foremek do muffinek lub na mini tarty rozłożyć kawałki ciasta.
3.Na dno rozłożyć 1 łyżkę rozkruszonych biszkoptów ( soki nie będą wyciekały na ciasto francuskie). Na biszkopty wyłożyć po około 2 łyżki owoców.
4.Rogi ciasta delikatnie złączyć ze sobą. Piekarnik rozgrzać do 220 st ( góra-dół) i wstawić ciastka. Piec około 10-14 minut. Wyjąć z piekarnika , ostudzić i wyjąć z foremek. Smacznego!
Komentarze