Francuskie koszyczki z owocami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Córki zażyczyły sobie aby obrać im jabłka a potem nie zjadły bo kwaśne i trzeba było je jakoś zagospodarować i wyszedł pyszny deser, zapraszam

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    2 papierówki
    2 nektaryny dojrzałe
    1,5 gruszki
    8 podłużnych biszkoptów
    100 g cukru trzcinowego

Francuskie koszyczki z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • owoce wymieszać 1. Wszystkie owoce umyć, osuszyć i obrać. Z nektaryn wyjąć pestkę, a z jabłek i gruszek wyciąć gniazda nasienne. Pokroić owoce w średnią kostkę. Przełożyć do miski, dodać cukier i wymieszać.
  • ciastem wyłożyć foremki 2. Biszkopty rozkruszyć wałkiem lub blenderem. Ciasto pokroić na 8 kawałków. Do foremek do muffinek lub na mini tarty rozłożyć kawałki ciasta.
  • rozłożyć biszkopty 3. Na dno rozłożyć 1 łyżkę rozkruszonych biszkoptów ( soki nie będą wyciekały na ciasto francuskie). Na biszkopty wyłożyć po około 2 łyżki owoców.
  • piec około 10-14 4. Rogi ciasta delikatnie złączyć ze sobą. Piekarnik rozgrzać do 220 st ( góra-dół) i wstawić ciastka. Piec około 10-14 minut. Wyjąć z piekarnika , ostudzić i wyjąć z foremek. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy