Francuskie koszyczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam gotować, zwłaszcza ciekawe, nowe potrawy.

Składniki:

  • ● 1 op. mrożonego ciasta francuskiego
    ● 20 dag mięsa mielonego
    ● 10 dag pieczarek
    ● cebula
    ● kulka sera mozzarella
    ● 6 pomidorków koktajlowych
    ● cukinia
    ● ostra papryka
    ● pieprz
    ● sól

Francuskie koszyczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy i podsmażamy.
    Pieczarki myjemy i kroimy.
    Dodajemy do cebuli. Dusimy
    5-10 minut. Mięso obsmażamy,
    mieszamy z cebulą i pieczarkami.
    Przyprawiamy. Ser
    i cukinię kroimy w plastry,
    a pomidorki w ćwiartki.
  • 2. Ciasto rozmrażamy. Kroimy
    w kwadraty 8x8 cm i wkładamy
    do natłuszczonych foremek
    do babeczek. Do
    środka wkładamy łyżkę farszu,
    plasterek cukinii i kilka
    cząstek pomidorków. Przykrywamy
    plastrami sera. Zapiekamy
    około 30 minut
    w temperaturze 180 C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2009

Komentarze

Podobne przepisy