Francuskie koperty z serem i pieczarkami

4.96 (154 ocen)

  • 60 min

Ciasto francuskie jest powszechnie znane i lubiane. Delikatne i kruche. Dla wielbicieli polecam dziś koperty z farszem pieczarkowym.

  • 60 min

Składniki:

  • - 1 opakowanie ciasta francuskiego
    - 0,5 kg pieczarek
    - 2 cebule
    - 20 dag sera żółtego
    - 1 jajko
    - pieprz
    - sól
Wystaw ocenę:

4.96 (154 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Francuskie koperty z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Francuskie koperty z serem i poeczarkami 1. Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, następnie dusimy na patelni. Gdy woda odparuje pieczarki doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, po czym wrzucamy na osobną patelnię. Do zeszklonej cebulki dodajemy pieczarki, całość mieszamy. Następnie ścieramy ser i mieszamy z zimnymi pieczarkami i cebulką, aby ser się nie rozpuścił. Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty. Nakładamy farsz i zlepiamy rogi w koperty. Gotowe koperty smarujemy rozbełtanym jajkiem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika o temp. 180 stopni. Pieczemy ok. 20 minut, aż ciasto się ładnie zarumieni. Koperty podajemy z naszym ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować