Francuskie jabłuszka z cynamonem i goździkami

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne jabłka pieczone w cieście francuskim,przepis dostałam og koleżanki która pracuje w resteuracji we Włoszech.Jest to przepis na szybki i elegancki deser,juz teraz zawsze gości w naszym domu.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - jabłka średniej wielkości: 3 sztuki
    - opakowanie ciasta francuskiego: 1 sztuka
    - rodzynki: 1 łyżka
    - goździki: 9 sztuk
    - śliwki suszone: 3 sztuki
    - cukier puder do obsypania: 2 łyżki
    - cynamon: 2 łyżeczki

Francuskie jabłuszka z cynamonem i goździkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Francuskie jabluszka z cynamonem i goździkami 1. Jabłka myjemy ,obieramy ze skórki,wydrązamy specjalnym narzędziem środki.
    Ciasto francuskie kroimy na 4 kwadraty.Na kazdy kwadrat kładziemy jabłko do środka jabłka wkładamy śliwkę suszoną,goździki,rodzynki i cynamon.Zawijamy w ciasto.Z 4 kwadrata wycinamy listeczki i ogonki i przylepiamy do jabłka.Piekarnik nagrzewamy do temperatury 210 stopni i wkładamy jablka ułożone na papierze do pieczenia.Pieczemy około 15 -20 minut.Po upieczeniu obsypujemy jabłuszka cukrem pudrem i delektujemy sie pysznymi jabluszkami na ciepło.Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy